sobota, 9 lipca 2016

Zanka w kuchni- część 1

Próbuję znaleźć sobie zajęcia, na które w roku szkolnym nie miałam czasu, np. gotowanie. A właściwie bardziej pieczenie i ,,lemoniadowanie...'' Przygotowując lemoniadę ogórkową, o której będzie dzisiejszy wpis, inspirowałam się gazetą ,,Slowly Veggie'', jednak trochę zmieniłam kilka rzeczy, np. proporcje.

Czas przygotowanie: około 20, 25 minut

Trudność: nie wiem dokładnie, czy było trudne, jednak udało mi się ją zrobić samodzielnie, więc myślę, że bardzo łatwe... (na pewno łatwiejsza w wykonaniu niż podpłomyki,które mi nie wyszły dwa razy z rzędu)

Przepis (na około jeden dzbanek)

Składniki:
2 ogórki
sok z dwóch limonek
niecała garść liści mięty (najlepiej z ogródka :)
ok. pół litra wody
i jeśli chcesz bardzo słodką, możesz dodać łyżeczkę miodu, jednak ja odradzam

Przygotowanie
Ogórki potrzeć na tarce, wrzucić do miksera (takiego do koktajli) lub blendera, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Najlepiej później ochłodzić w lodówce.


Niestety nie udało mi się zrobić ładnego zdjęcia.

Co myślicie o tego rodzaju postach? Chcecie takich więcej?

                                                                                        Zanka                









2 komentarze:

  1. Ostatnio mam fazę na gotowanie, pieczenie itp. (A to wszystko za sprawą serialu Talia czaruje w kuchni - i mój ukochany Tayson :-)) więc z wielką przyjemnością przeczytam więcej podobnych postów :-)

    OdpowiedzUsuń